Mobilier de Baie – Idei de amenajare

Operatiunea de renovare a baii s-a terminat. Placarea cu ceramica a fost excelenta. Faianta este asortata cu gresia si are un brau care delimiteaza zona de jos fata de cea dinspre tavan. Ce sa mai…credeti ca am terminat…

Doar ca…ne mai trebuie ceva! Exact. Avem nevoie de chiuveta, WC, bideu, calorifer, dulapul de baie cu oglinda etc.. Dulapul de baie, iata problema. Unde-l punem? Langa chiuveta sau sub ea? Sau poate prins de oglinda. Si asa am ajuns la una dintre cele mai dificile decizii…alegerea mobilierului de baie.

Cu ce incepem? Pentru inceput trebuie vedem cat mai multe modele de mobilier de baie. Ne dorim ca acesta sa fie util, practic si sa nu consume foarte mult spatiu. Locul de asezare al dulapiorului poate fi langa oglinda din baie sau sub chiuveta. O alta varianta este de sine statator…pe perete.

In cazul in care ne-am hotarat in privinta locului unde il vom aseza, urmeaza sa vedem din ce material am vrea sa fie. Oferta pietei este variata. Exista de exemplu dulapioare din lemn (tratat anti umezeala). Cu precizarea ca: doar lemnul de origine exotica rezista in mod natural la umezeala.

O alta varianta este placa de lemn stratificat. Sa trecem de la lemn la PVC si acryl. Acestea rezista la umezeala. Minimul dezavantaj aici ar fi o pierdere in ceea ce priveste partea estetica, dar cu o durabilitate sporita totusi in acest caz.

Ne mai putem uita si la ce dimensiuni si forme ne oun magazinele specializate la dispozitie. Dulapurile de baie sunt paralelipipedice, etajerele pot fi dreptunghiulare sau chair si ovale. Dupa toate accestea putem trece la masuratori.

Mai sus, am enumerat doar cateva dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem mobilierul baii. Detalii si sfaturi suplimentare in privinta designului si nu numai sigur ca mai puteti gasi si pe site-urile si forumurile specializate in acest domeniu. Spor!