Turismul in Cluj

Clujul este al treilea oras ca numar de locuitori din Romania, si unul din principalii poli ai economiei tarii. Cand vorbim de economie, este absolut necesar sa se mentioneze faptul ca intreg judetul Cluj este unul dezvoltat economic, avand marele atu de a fi situat in vestul tarii, in apropierea garnitei cu Ungaria si a drumului liber spre tarile civilizate. Clujul este cu siguranta unul un centru important al turismului romanesc.

Clujul, in istoria sa a fost sub stapanire romana. Prima atestare a locurilor s-a facut in perioada Daciei de catre un geograf grec, numind locurile Napuca. Prima atestare a Napocii dupa cucerirea romana dateaza din anul 107, fiind o zona strategica pentru Imperiul Roman. A ajuns asezare urbana in timpul imparatului Hadrian, in anul 124 d.Cr., avand denumirea Municipium Aelium Hadrianum Napoca.

In perioada medievala Napoca este atestata ca fiind Castrum Clus, mai exact, in anul 1167. In timpul regelui Stefan al V-lea al Ungariei are loc colonizarea cu sasi in Cetatea Clujului, de aceea atazi cea mai importanta minoritate a municipiului Cluj este cea maghiara.

Astazi, Clujul este si un important oras turistic al Transilvaniei, exitand in acest municipiu un numar considerabil de muzee, biserici vechi cu un rol istoric imporant, precum si o Gradina Botanica impresionanta.

Parcul Etnografic Cluj, cunoscut si ca Muzeul Enografic al Transilvaniei, este primul de acest gen infiintat din Romania. A fost realizat in anul 1920, iar in timp s-au adunat in acest muzeu mai multe tipuri de gospodarii si monumente cu arhitectura specifica zonei, dar si ateliere mestesugaresti, plus obiective de cult si constructii agricole traditionale.

In ultima perioada, Muzeul Farmaciei a fost renovat si a devenit unul din cele mai importante muzee din oras, locul unde se gasesc diferite instrumente medicale, medicamente si retete.

Cazarea in Cluj nu este niciodata o problema. Aici se gasesc hoteluri si pensiuni cu servicii mai reduse, si cu preturi la fel de reduse, cat si hoteluri de lux, unde pretul este pe masura serviciilor oferite.